Radeumetnik Admin
Broj poruka : 212 Godina : 49 Datum upisa : 04.04.2007
| Naslov: A N Đ E L I M A - Nadjaljubićica Pon Maj 21, 2007 12:23 am | |
| ANĐELIMAanđelima niko nije potreban, a nisu im potrebni ni drugi anđeli, dok sede na ružičastim stolicama i pero po pero čiste krila, uskoro će uzleteti sa onog mesta sto je određeno za uzletište anđela, i videćemo ih visoko u vazduhu ako smo doista kadri da vidimo anđele, unapred se naslađujuci njihovim slikama. oni koji ih gledaju sa svojih višespratnica, osećaju kako se uokolo širi miris lipovog čaja, kadikad oslepe, a kad progledaju, vide da su im lica zamenjena tako sam i ja jednom uspela da vidim anđela.... postoje anđeli kopači baste, sa srebrnim priborom za kopanje, postoje anđeli koji nam nude drvene kutijice.zelene i crvene zastavice, karte za igranje sa naslikanim anđelima, postoje anđeli koji upravljaju železničkim vozovima, na pruzi bez usputnih stanica i koji su uvek u pokretu, postoje anđeli muzikanti, razbarušene kose, čija su im krila jedini muzički instrumenti. a jednom vraćajuci se iz parka sretoh palog anđela, bio je u staromodnoj odeći i s kapljicom krvi na obrazu, sedela sam sa njim neko vreme na klupii on ne odbi času razgovorao anđelima, dok je sušio krilo pored mene, ne gubeći ni časa svest da je odista anđeo anđelima rade o glavi anđeli koji su tek nase sećanje na anđele, stavljaju im vosak u usta, režu perje, plamenim makazama, ne pomažu im ni naša promoćurnost ni odlaganje izvesnih zahteva, ni đačke sveske u kojima beležimo olovkama u boji prošlogodisnje utiske i sanjarenja.
Nađaljubicica
[center] Izabrana je najlepsa pesma za mesec JUNI SVEMIRSKI SVIRAČ
Misao mi se kameni da traje kao kristalni svemir ja svemirski svirac bez smrti slutim da me vise nema samo moje mermerne lire zoru rumene nebo da smire svet da traje i gle kao da iz skrivenog kutka svemira dopire do sveta moja svirka Nađaljubicica
ČESTITAMO !
IZBRANA PESMA
za mesec
OKTOBAR
Autor pesme je EVA
MOLITVA
pusti veceras zvonima da horski pevaju kako treba da budem mudra kao zmija i bezazlena kao golub... sklopicu oci i moliti se pusti veceras da budem licinka da gradim svoju ogradu od zica tvog crnog kisobrana i kao musica otkinutog krila da nestanem sa kapi kise i da se kroz zemlju ponovo vratim... sklopicu oci i moliti se pusti veceras da mi se krik kroz pukotine duse oglasi mozda ce uspeti da me probudi... klecim i molim se i dalje
IZBRANA PESMA za mesec SEPTEMBAR
Autor pesme je EVA
L J U B A V
pojavi se tamo gde je ne ocekujes iz ptice iz telefonske zice cvrkuce i niko da joj udje u trag da je uhvati i prevaspita isplazi jezik pohlepnima gde god stigne i smesi se s visoka vitka kroz ljude prolazi i mnogo je prica o njoj i ruznih i lepih ona je sunce sto u nama zanoci ona je ta koja jedina prolazi carinske zone nevidljiva ona prelazi linije fronta i u cev oruzja katkad pljune u travu se pretvori kad je psi nanjuse u nizak vetar kad nama dolazi a kad dodje stranci koji u nama zive iskoraknu napolje i negde odlaze
| |
|