Radeumetnik Admin
Broj poruka : 212 Godina : 49 Datum upisa : 04.04.2007
| Naslov: DVA KAMENA Čet Okt 11, 2007 1:02 am | |
| Dva kamena
Nocas me Ona ozivela, nasmejala se mala boginja, i prve reci izrekla.
Hocu, da ti, sacuvas svoje brodove. Ucicu te, da porastes i otkrijes ponovo boga.
Necu biti ljuta i stroga jer cu te nauciti cekati, kako se srcem malo srece ceka.
Ako hoces, na ruke me uzmi i u grudi tvoje stavi neka mi tu bude kuca.
Srce moje sada bije budi se u prolece i dugu u luk savije dace mi snage da ti i dusu otkrije.
Evo ti dusa, ako ti pati, pa se preobrati, i nebo saraj ko laste, kod zemaljskog trona ako slavis zivot cuces i njena zvona.
Necu ti dusu sacuvati od zlosti i jarosti, oprosti, veruj u snove i bajke, u zuti list na zemlji, u list ispao iz neke bele knjige.
Na listu dusa napise, kako zice cekaju laste, i dobri otac dete uci, da se uvece moli kada jednom poraste, da nekoga voli.
Ako sam se prevarila ne cujes glasove frule, onda cu da ucutim, izgubices glas. Ako mi vec verujes, rodices se kao car.
Za tebe carsko dete srce je obican dar Kada se sve utisa da ti pronadjem iza vremena i zida svu zemaljsku car
Ona to rece, pade vece i rosa, Naredjujem da se u postelje poteraju i carska deca, bosa.
Dok kapiju zakljucaju i na vrata postavim cuvare, da se sa tornja oglasi, malo zvono.
Ako doleti zvuk kroz bukove i stare hrastove grane, to da ga stvaraju tvoje ruke.
Cuvam te od zla kada sam u ljutnji to je samo predstava imas prvu i poslednju minutu. i svu moju radost.
U lisce sam pala kao zir, U kucu kad primam zore kao goste, u pesmu dodju deca.
Kada kroz grane zrake provucem, zeleno lisce i mala dinja ce da uzuti.
Bicu ti mahovina stoletna, da rastem na severnoj strani kao pecurka za lek.
Niko je probao nije. Nisam ni ja, nisam ni ja sa grube kore pomerala mrave.
Nisam, nek krstare ko carske svite. Nisam otkrila tajne dva kamena, nemojte na njih, gaziti, nemojte da ste...neki. | |
|