Radeumetnik Admin
Broj poruka : 212 Godina : 49 Datum upisa : 04.04.2007
| Naslov: NAJLEPŠE PESME ČLANOVA FORUMA Ned Maj 20, 2007 10:50 pm | |
| Predlozene su pesme : 1.
SAN
Tvoj pozdrav, u jutru što me snenu zatiče u povojima uspomena, osmeh u oku tvom, reč duboko skrivena u nevidljivom pogledu, dodiruju me nežno… Čuješ li me… Pale svetla novih nadanja u čaroliji prepoznavanja. Neka teku reke Ustrptalog trajanja našeg. Ne pitaj gde su im izvori… Ušća cemo pronaći U snovima.
Slovenska
2.
SVEMIRSKI SVIRAČ
Misao mi se kameni da traje kao kristalni svemir ja svemirski svirač bez smrti slutim da me više nema samo moje mermerne lire zovu rumeno nebo da smire svet da traje i gle kao da iz skrivenog kutka svemira dopire do sveta moja svirka
Nađaljubicica
3.
OPROSTI
Kako ce mo se pogledati, kako ce mo se pozdraviti, kada smo crne oblake brojali i crne nas kise okvasile kako cemo zajedno plakati kada smo iste kletve slusali kako ce mo se predstaviti bogu kad je greh veliki neka nam isti bog oprosti kad mi ne prastamo sve su nam mrznje iste i drugo ime na kamenu mrznja urezuje i baceno cvece trune Ostavi me, ostavi mi jednu suzu za nevine, za leptire i ptice, za srusene krovove i prozore sve zidove i stara vrata za kapije i prazne klupe gnezda pod strehama i i moje i tvoje nesanice.
Radeumetnik
4.
TI
Ti si tako neobičan, a opet tako jednostavan. Ti si tako neobičan, i tako ozbiljan, i opet tako neozbiljan. Ti si tako tih, a opet tako djetinjast, pun vedrine koja me opija i sviđaš mi se više od smisla ove riječi, ti si takav... i ostani takav jer takvog te znam i takvog te volim!
Anđeo plavi
5.
NAĆI ĆEŠ ME
Naci ces me jednom u daljinama, tamo gde sunce pociva u miru, tamo, gde prelazi carobnu granicu dana i noci. Duvace, onaj poznati vetar setices se carobnog trenutka moje ruke u tvojoj kosi, osmeha, produzi dalje putem koji vodi iza duge, tamo, tamo ces me naci
Iris
| |
|